5 de abril de 2009

Patatas rellenas

En noviembre de 1981, ediciones Destino edita el libro “El que hem menjat” (Lo que hemos comido), con textos de Josep Pla y fotografías de Francesc Catalá Roca.

En el capitulo de las patatas Josep Pla escribe así: (...) Les patates tenen el do de l'assistència, de l'acompanyament. Les fan servir per a tot. No fallen mai. La característica de l'acompanyament, la tenen d'una manera molt acusada. De molt poques coses es podria dir el mateix. Potser de cap més. Ben bé soles i vernes, les hem vist presentar poques vegades. El puré de patates acompanya el rostits. Les patates am la pela, al forn, se solen menjar amb mantega. Les patates fregides se solen acompanyar amb una xulla de cansalada, i el conjunt és agradable. Les patates fregides són inseparables de líquids moderns i d'altres aliments que sembla que fan venir gana. Acompanyen les verdures, la carn i el peix. La vocació de les patates per a l'acompanyament és vast i inqüestionable.

De unas patatas rellenas poco hay que decir. Pero una introducción de Josep Pla hace que este plato salga a la mesa vestido de largo.

Una vez cocidas las patatas están rellenadas con pimiento rojo, trocitos de pechuga de pollo, cebolla cortada juliana y todo lo que a cada uno le apetezca poner. Todo pasado por la sartén, un poco de nuez moscada y sal y pimienta al gusto. Una vez rellenadas, queso por encima y unos minutos de gratinador.

3 comentarios:

Mercè dijo...

Doncs tota la raó!! La introducció d'en Pla molt bona! I la recepta, doncs boníssima perquè la patata no va d'acompanyament!! :)

La cuina vermella dijo...

Hola. Quin savi en Pla, i que bona cuinera que ets tu amb aquesta recepta. un petó

Manduca dijo...

jo segueixo aprenent!! gràcies pels vostres comentaris!!